Om oss

Varje år kommer det miljontals nya bloggar och trenden verkar bära. Bara i Sverige finns en stor mängd bloggar som tar upp alla tänkbara intressen. För att se information om trender, regler, inredning eller bakning är vanliga bloggar ofta värda att besöka. Flera av de större bloggarna drivs nu kommersiellt men det större antalet utgår helt ifrån individer som delar med sig på nätet. Har du ett intresse eller en hobby du vill dela med andra? Det är enkelt att blogga på denna sida och kostar ingenting.

Vem bloggar?

För några år sedan var det bara de med stort intresse för datorer som använde internet. Nu är det vem som helst med tillgång till en dator. Inom bloggning är trenden densamma. Både företag och privatpersoner bloggar frekvent! Samtidigt varierar sättet för att blogga. Nedan har vi valt ut några av de olika bloggformer som är vanliga.

Företagsblogg
Detta är en blogg som i första hand är till för att läsas av berörda i näringslivet. Antingen medarbetare eller intressenter. Vanligtvis skrivs denna blogg av en redaktör eller kanske av någon i styrelseposition. Här beskriver man händelser i företaget, rekryteringar, aktiviteter eller nya områden.

Reseblogg
Denna blogginriktning kan skrivas av både företag och privatpersoner. Det är ofta ett sätt att visa resmål som inte finns i turistvärlden. Unika upplevelser och möten med andra länder är någonting som intresserar i en tid när vi reser.

Trendblogg
Här är det fokus på smink, skönhet och kläder. Det är inte ovanligt med såväl produkttester som tips för hur man kan använda dessa på rätt sätt. En onlinebaserad skola för de som vill vara i framkant.

Personlig blogg
Kanske det vanligaste sett i antal och någonting de flesta börjar med som bloggare. Man delar med sig av sin vardag och de ämnen som intresserar för stunden. Det finns ett värde i ett personligt baserat textmaterial samtidigt som det angår något färre.

Hur bloggar man?

Det finns inga rätt eller fel när det gäller en blogg. Som bloggare kan man känna frihet att skriva på det sätt man önskar. Skrivtips finns tillgängligt för den som vill öka sin språkkunskap eller på annat sätt bemästra konsten det innebär att skriva för andra.